Het pand is het voormalige kantoor van de Scientology Church, waarin acht appartementen en twee penthouses moesten worden gebouwd. Er moest een lift in komen en een binnentuin worden aangelegd. We hebben het pand eerst helemaal casco gemaakt en vervolgens een stuk uit alle vloeren en het dak gezaagd voor de daglichtinval. We hebben alles onder architectuur helemaal nieuw gebouwd en ingedeeld, en de stoffering aangebracht.
Doordat de achterkant van het pand aan de Spuistraat staat, konden we van twee ingangen gebruikmaken.

Een voordeel was dat het pand niet bewoond was. Dat scheelde een hoop communicatie. Maar wat het lastig maakte, is dat er veel partijen bij betrokken waren: installateurs voor de elektra, verwarming, beveiliging, intercom, brandwerendheid en geluidsisolatie, de architect, interieurarchitecten, een kostendeskundige en de opdrachtgever. En die hadden soms tegenstrijdige belangen. Daarom hebben we op ons voorstel met een bouwteam gewerkt.

Werkzaamheden
  • nieuwe fundering aanbrengen
  • kelderbak plaatsen onder het gehele pand
  • lift inbouwen
  • binnentuin aanleggen